یکی از مشکلاتی که در مبحث شیرین سازی آب دریا با آن مواجه هستیم بالابودن میزان نمک های محلول و همچنین آلودگیهای میکروبی و بیولوژیکی موجود در آب دریا می باشد که باعث می گردد برخی فناوری ها در این عرصه کارایی نداشته باشند. همچنین هزینه های شیرین سازی آب دریا بر حسب نوع فناوری و منطقه مورد بررسی متغیر می باشد که باعث می گردد انتخاب نوع فناوری امری پیچیده گردد.
از طرف دیگر استانداردهای آب مصرفی در کشاورزی، شرب و صنعت با هم متفاوت میباشد که در این بین صنعت بالاترین استاندارد را دارد. بنابراین یکی دیگر از پارامترهای موثر در انتخاب نوع تکنولوژی استاندارد آب می باشد و برخی تکنولوژی ها نمی توانند با استانداردهای بالای موردنیاز در صنعت دست یابند. بنابراین دقت و حساسیت بالایی در انتخاب تکنولوژی مناسب برای توسعه در مبحث شیرین سازی آب دریا باید لحاظ شود.
همچنین فناوری های شیرین سازی آب در کشور وارداتی بوده و حتی دستگاه هایی که در مقیاس خانگی مورد استفاده قرار می گیرند از خارج وارد میشوند. به همین دلیل توسعه فناوری های متناسب با شرایط کشور برای پیشبرد و استفاده عملی از نتایج طرح الزامی میباشد. به همین دلیل یکی از محورهای اصلی طرح، فناوریهای شیرین سازی آب دریا میباشد که در آن روشهای متداول و نوین شیرینسازی تشریح میشود.
استفاده از روشهای حرارتی متداول در نمک زدایی
- روش تبخیر ناگهانی چند مرحله ای SMF
- روش تبخیر چند مرحله ای MED
- روش متراکم سازی مکانیکی بخار MVC
- روش تقطیر چند مرحله ای چگالش گرمایی بخار MED-TVC
- استفاده از روشهای ترکیبی در نمک زدایی
- استفاده از روش های غشایی در نمک زدایی
- روش اسمز معکوس RO
- روش اسمز پیشرونده
- روش میکروفیلتراسیون
- روش الترافیلتراسیون
- روش نانوفیلتراسیون
- روش الکترودیالیز معکوس
استفاده از انرژی های پاک برای نمک زدایی آب دریا
- گلخانه های آب دریا
- استخرهای خورشیدی
- استفاده از انرژی گرمایی زمین برای شیرین سازی آب
- استفاده از انرژی باد و امواج دریا در شیرین سازی آب
ایدههای نو در نمک زدایی آب
- فناوری های نانو
- استفاده از فرآیند پاسارل
- شناسایی سایر ایده های نو