گروه مهندسی کویر - آب، فاضلاب، انرژی

ارائه دهنده خدمات نوین آب، فاضلاب، انرژی- پکیج تصفیه فاضلاب MBR و تانک ضربه گیر

گروه مهندسی کویر - آب، فاضلاب، انرژی

ارائه دهنده خدمات نوین آب، فاضلاب، انرژی- پکیج تصفیه فاضلاب MBR و تانک ضربه گیر

گروه مهندسی کویر - آب، فاضلاب، انرژی

گروه مهندسی کویر با پشتوانه و تکیه بر سوابق طولانی علمی و اجرایی کادر مدیریتی و پرسنل متخصص و مجرب، فعالیت خود را در زمینه ارائه خدمات مهندسی آغاز نموده است. این گروه مهندسی با هدف فعالیت مثبت و موثر در صنعت آب و فاضلاب کشور و پیشبرد پروژه های عمرانی و زیرساختی موجود تأسیس شده که به منظور دستیابی به این اهداف، مجموعه ای از کارشناسان خبره و با سابقه این صنعت که در شرکتها و عرصه های مختلف و معتبر فعالیت داشته و کسب تجربه نموده اند، در این شرکت گرد هم آمده اند. کارکنان و کادر اجرایی این شرکت با تجربه بیش از 13 سال در این صنعت و حضور در شرکتهای فعال و بزرگ مهندسی آب و فاضلاب بوده که در حال حاضر تحت نام گروه مهندسی کویر ارائه خدمات می نمایند.

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
  • ۱۶ شهریور ۹۵، ۱۲:۵۵ - محمد آذرکار
    👌
  • ۱۱ مرداد ۹۵، ۱۹:۱۹ - vahid
    perfect
  • ۶ مرداد ۹۵، ۰۹:۰۷ - محسن فرازی
    عالی
  • ۰
  • ۰

امروزه استفاده از روش‌های بیولوژیکی در تصفیه و حذف فلزات سنگین از پساب‌ها موردحذف «فلزات سنگین» از پساب شهری به کمک باکتری‌ها توجه زیادی قرار گرفته است.

تصفیه پساب‌های شهری و زدودن فلزات سنگین از آن‌ها، یکی از مهم‌ترین گام‌ها در راستای ارتقای سلامت عمومی و حفاظت از محیط زیست است. پژوهشگرانی از کشورمان، این مهم را با بهره‌گیری از باکتری‌های خاص به انجام رسانده‌اند.

فلزات سنگین در بیشتر نقاط دنیا در فرم‌های فیزیکی و شیمیایی گوناگون و در غلظت‌های متفاوت به‌عنوان آلاینده محیط زیست، از طریق تخلیه پساب‌های متعدد ازجمله پساب‌های شهری و صنعتی، وارد محیط می‌شوند. امروزه استفاده از روش‌های بیولوژیکی در تصفیه و حذف فلزات سنگین از پساب‌ها مورد توجه زیادی قرار گرفته است.

به این منظور محققینی از دانشگاه شهید چمران اهواز در مطالعه ای، باکتری‌هایی با مقاومت نسبی به فلزات سنگین کادمیم و سرب از پساب شهری جدا و خالص سازی نموده و مورد بررسی قرار داده‌اند.

در این پژوهش، باکتری‌های خالص‌سازی شده با استفاده از آزمون‌های بیوشیمیایی شناسایی و میزان حداقل غلظت بازدارنده آن‌ها تعیین شد.

حداقل غلظت بازدارنده باکتری‌ها در غلظت‌های 25، 50، 75 ،100، 150، 300، 500 و 750 میلی‌گرم در لیتر سرب و کادمیم به‌ دست آمد. سپس توانایی باکتری‌های برتر با جمعیت به‌منظور حذف سرب و کادمیم از پساب شهری غنی شده با غلظت‌های 50، 100، 150 و 300 میلی‌گرم در لیتر سرب و کادمیم مورد بررسی قرار گرفت.

بر این اساس، باکتری‌های «باسیلوس لاتروسپروس» و «یرسینیا سودوتوبرکولوسیس» به‌عنوان باکتری‌های مقاوم از پساب شهری جداسازی و شناسایی شدند.

نتایج آزمایش‌ها نشان داد که حداقل غلظت بازدارنده سرب و کادمیم توسط باسیلوس لاتروسپروس و یرسینیا سودوتوبرکولوسیس به ترتیب 300 و 500 میلی‌گرم در لیتر است. همچنین حداکثر درصد حذف فلز سرب از پساب غنی شده با 100 میلی‌گرم در لیتر سرب توسط باکتری‌های باسیلوس لاتروسپروس و یرسینیا سودوتوبرکولوسیس به ترتیب 51 و 46 درصد و در مورد کادمیم 36 و 21 درصد به‌ دست آمد.

این نتایج که در آخرین شماره فصل نامه علمی پژوهشی «آب و فاضلاب» منتشر گردیده است، نشان از آن دارد که این باکتری ها قادرند برای حذف فلزات سنگین سرب و کادمیوم از پساب‌های شهری مورد بررسی‌های بیشتر و حتی استفاده عملی قرار گیرند.

  • ۹۵/۰۹/۰۱
  • گروه مهندسی کویر

آب

پساب

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی