مسوولان ارشد کشور مهمترین سرمایه ایران را آب دانسته و بر این باورند که درشرایط فعلی ایران، هیچ چیزی گران بهاتر از آب وجود ندارد، با این وجود هدر روی آب در این کشور بی آب، به وفور به چشم میخورد.
اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور ضمن ابراز نگرانی از شرایط فعلی وضعیت آبی ایران از تمامی مردم درخواست تدبیر در نحوه مصرف کرده است که این موضوع میتواند هشدار جدی برای ایران تلقی شود، چراکه این میزان تذکر و هشدار آن هم از سوی مقامات ارشد کشوری موضوعی نیست که بتوان ساده از کنار آن گذر کرد.
خشکسالی ۱۵ساله ایران حتی فکر مسوولان را به واردات آب نیز مشغول کرده و باید پذیرفت که اگر روزی ایران ناچار به واردات آب شود بیش از نیمی از استقلال خود را از دست داده است اما چه کنیم که این مایه گرانبها از دستان این سرزمین خارج نشود؟
تحلیلهای گوناگونی برای نجات و رهایی ایران از بحران آب مطرح میشود عدهای سیاستهای نادرست مدیریتی و عدهای دیگر ازدیاد مصرف در بخش کشاورزی را دلیلی بر تسریع روند خشکسالی میدانند گرچه این دو موضوع را نمیتوان نادیده گرفت اما با یک حساب سرانگشتی عدد میلیاردی از هزینههای تامین آب شرب به دست میآید.
در این بین چالش اقتصاد آب بیش از پیش رخ نمایی میکند و بسیاری از دست اندرکاران حوزه آبی بر این باورند که اگر قیمتهای آب واقعی شود تا حد زیادی میتوان موضوع بحران آب در ایران را ساماندهی کرد، برای این موضوع نیز سناریوهای متفاوتی لحاظ شده اما تدبیر دولت امید بر مسائل اجتماعی استوار شده و صلاح کشور را بر ثبات قیمت آب دانسته است.
با توجه به اینکه تغییر و یا ثبات قیمت آب تا حد زیادی جز مسائل امنیتی کشور است نمیتوان این تدبیر دولت را بیاساس دانست اما با وجود تمام این تفاسیر آنچه مبرهن و آشکار است با ارزش بودن منابع آبی در ایران و یافت شدن این منبع گرانبها در خانه هر ایرانی است و باید به این نکته توجه کرد که این کالای با ارزش هر روز به دوران ازل نزدیکتر میشود و لازم است که هر فرد صرفه جویی را جز وظایف واجب خود بداند.