بهرهگیری از فناوری بیوگاز در مقیاسهای خرد و کلان، به عنوان رویکردی نویدبخش بخصوص در طرحهای توسعه، مدیریت و ساماندهی ضایعات آلی تولید شده در مناطق شهری و روستایی مورد توجه قرار گرفته است. بیوگاز به عنوان یک منبع تجدیدپذیر انرژی با منافع اقتصادی- اجتماعی بسیار و نقش به سزایی که در حل معضلات زیست محیطی ناشی از آلایندهها و ضایعات آلی تولید شده در جوامع انسانی دارد، توجه بسیاری از کشورهای توسعه یافته، در حال توسعه و سازمانهای بین المللی را به خود جلب کرده است.
در واقع این نوع چربیگیر جهت حذف روغنهای آزاد و محلول به کار می رود. در سیستمDAF، هوا تحت فشار چند اتمسفر در فاضلاب حل میشود؛ سپس فشار تا حد فشار اتمسفر کاهش مییابد. کل جریان به مدت چند دقیقه در یک مخزن تحت فشار باقی میماند تا فرصت برای حلشدن هوا تأمین شود؛ سپس جریان تحت فشار از میان یک شیر فشارشکن عبور کرده و به مخزن شناورسازی، جایی که هوا به صورت حبابهای کوچک از میان کل حجم مایع خارج میشود، راه مییابد.
جداکنندههای ثقلی معمولاً برای زدودن و حذف روغن، گریس و نفت به صورت آزاد و غیرامولسیون بکار میروند. از نظر تئوری فرآیند جداسازی در جداکنندههای ثقلی بوسیله قانون استوکس در غیاب جریان توربولانسی و جریانهای گردشی پیشبینی میشود. بنابراین در عمل، بازدهی جدا کننده ثقلی بستگی به طراحی دقیق هیدرولیک جدا کننده و زمان ماند پساب دارد.
وجود بحران آب در ایران باعث شده تا عدهای در ارائه اعداد و ارقام شبهه افکنی کنند که به گفته معاون وزیر نیرو در امور آبوآبفا این مساله تنها موجب افزایش خسارتهای کمآبی در ایران میشود و این مفهوم به وجود میآید که بحران در منابع آبی ایران وجود ندارد. گرچه آمار بارشها نسبت به سال گذشته در بیشتر مناطق کشور مثبت بوده، اما این مساله به معنای بازگشت کشور به روال عادی نیست؛ بلکه بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته در سالهای آتی ۲ درجه دما در کشور افزایش میابد.
دکتر سهیل پرخیال در برنامه “گفت وگوی علمی” رادیو گفتوگو هشدار داد و گفت: اگر شرایط بحرانی گرم شدن زمین ادامه پیدا کند، دنیا رو به نابودی میرود و اگر مردم بدانند این اتفاق دارد میافتد، تلاش میکنند مانع این اتفاق شوند. در حال حاضر نیز همه دنیا دارد به این سمت میرود که انرژی تجدید پذیر را جایگزین انرژیهای قدیمی کند.